Interieurkunst
 
Wanddecoraties sieren ook Raad van State
 
 
Evelyne Merkx en haar bureau Merkx+Girod staan volop in de belangstelling van een lange rij opdrachtgevers. Opdrachtgevers van naam. In deze @nieuwsbrief drie prachtige voorbeelden van haar ontwerpen waar wij aan de uitvoering mochten meewerken. Hiernaast een beeld van de herinrichting van de Raad van State op de Kneuterdijk in Den Haag. Afgelopen mei opgeleverd en voorzien van chique wanddecoraties. Op de foto is een van onze medewerkers bezig de sjabloonmallen handmatig te verwijderen. Een zeer secuur werkje.

Meer foto’s, klik hier >>
 
Klasse-museum     
 
Dordrechts Museum gereed: oogverblindend
 
 
Eind vorig jaar werd het vernieuwde en uitgebreide Dordrechts Museum opgeleverd. Een juweel van een museum met een collectie van wereldfaam. Merkx+Girod ontwikkelde een schitterend nieuw interieur voor de oudbouw en nieuwbouw. Rescura verzorgde verschillende wanden met decoraties en een speciale glaceertechniek. We raden iedereen aan dit museum te bezoeken. Het is van onverwachte klasse, een oase van goede smaak met vele topstukken. Trots dat we aan dit bijzondere project een steentje mochten bijdragen.

Meer foto’s, klik hier >>
 
Cirkel is rond        
 
Na 15 jaar: renovatie Concertgebouw klaar!
 
 
15 jaar geleden begonnen we met de restauratie van de Grote Zaal. Vertrouwen en kwaliteit maakten dat we het project van begin tot eind mochten uitvoeren. 15 jaar terug was de grote zaal in zorgelijke staat. En tegelijkertijd van onschatbare, akoestische waarde. Tijd voor actie, actie op niveau! Evelyne Merkx maakte een plan voor een unieke en smaakvolle metamorfose. Wij werkten jaar in jaar uit aan het bouwkundige en decoratieve deel van de realisatie. Meestal in vakanties, de grote zaal deels ‘s nachts. We voerden schilderwerk uit, stucrestauraties, bouwkundige vernieuwingen. Afgelopen maanden de laatste loodjes: de Beatrix- en Julianafoyer en de welbekende Spiegelzaal op de begane grond. De cirkel is rond, een schitterend project en schitterende samenwerkingsperiode is daarmee afgerond.
 
Restauratiekunst
 
Restauratie kunstwerken Posthoornkerk
 
 
Rescura restaureert op dit moment een 3-tal kunstwerken uit deze Amsterdamse neo-gotische kerk in opdracht van Stadsherstel. Het gaat om De Kruiswegstaties van Jan Dunselman, een Secco-schildering uit 1920 en een linoleumschildering met een Hemelvaart-beeltenis ook van Jan Dunselman. Deze kerkschilder was op zoek naar een fresco-effect als van de grote Giotto. Dit echter zonder deze moeilijke techniek zelf te gebruiken. Hij koos een spiksplinternieuw materiaal: linoleum en gebruikte de achterkant ervan. Plakte deze taferelen daarna tegen de muren: het gaf inderdaad een fresco-effect. Het herstel van dit type schildering is een technisch moeilijke opgave. De kerk zelf is een creatie van P.J.H. Cuypers, ontwerper van Centraal Station en Rijksmuseum. Voor rondkijkfoto interieur, >> klik hier.
 
Kerk in conditie           
 
Willem de Zwijgerkerk: buitenkant weer 100%
 
 
Metselgoed, het bouwkundige bedrijf van Rescura, heeft een jaar aan groot onderhoud van de buitenkant van de kerk gewerkt. De kerk stamt uit 1931 en staat in de wijk bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een creatie van Cornelis Kruyswijk (1884-1935). Inmiddels tijd voor groot onderhoud. Het voeg- en metselwerk werd gedaan, het schilderwerk en het zinkwerk werd gecontroleerd en waar nodig vernieuwd. Verder natuurlijk het onderhoud aan het dak en de torenspits. Deze heeft geen statige ten hemel wijzende punt, maar een wat afwijkende puntvorm in koper. Metselgoed onderzocht de conditie van de delen en renoveerde waar nodig, inclusief het bovenste deel van het koper. De ‘jas van de kerk’ is weer waterdicht en in goede conditie. Kan weer jaren mee. In april werd dat groots gevierd. Overzicht met ±40 restauratiefoto’s,  klik hier >> 
 
Youtube-Ourtube
 
Documentaire Regentenkamer nu op DVD
 
 
De documentaire ‘Achter het behang’ is klaar en recent al eens op TV uitgezonden. Heeft u hem gemist? Het vertelt het complete verhaal van de grote restauratie door Rescura van het immense schilderdoek van de Regentenkamer van het Pest en Dolhuys in Haarlem. Periode 2008 - 2010. De film is voor € 15,- te koop en voor heel goede relaties hebben we er nog enkele om weg te geven. Laat van u horen. Bekijk de trailer op You Tube en proef het grote verhaal van de film.

Klik hier voor de Youtube-trailer van 5 minuten, klik hier >>
 

Bekijk email in browser | Unsubscribe *|EMAIL|* | Uw profiel aanpassen | Doorsturen naar een vriend

*|LIST:DESCRIPTION|*

*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|*

Copyright (C) *|CURRENT_YEAR|* Rescura, All rights reserved.