Rescura: 1 + 1 = 3 ...               

Meerdere takken aan Rescura-boom

 
 

Is dit nieuws? Rescura biedt een totaalaanpak bij restauratie, renovatie en decoratie. Rescura is als een brede boom met meerdere takken. De Kleurwinkel, Metselgoed, T. Bleijenberg Stucadoors, het hout-atelier, het stoffeer-atelier en Rescura-Ontwikkeling & Bouwmanagement. Allemaal gespecialiseerde takken aan eenzelfde, stevige restauratieboom. Daarbij is de som meer dan de afzonderlijke delen. Voor sommigen is dit nieuws. Vandaar dat we in deze nieuwsbrief extra aandacht aan de verschillende takken geven.    

Wat zijn precies de Rescura-onderdelen? ... klik hier >>

 
   Rescura en meubels ...  

Weer vorstelijk zitten in De Duif, A’dam

 
 


Meer dan twintig jaar stonden de fraaie stoeltjes van een Amsterdamse kerkvorst gehavend in depot. Stadsherstel haalde ze dit jaar uit de mottenballen en gaf ze Rescura ter restauratie. Onze houtbewerker Tineke Heiser herstelde het houtwerk, onze stoffeerder Afshari de bekleding en de Kleurwinkel zorgde voor de juiste stoffering en kleuren. Bruid en bruidegom zullen er zeker op komen te zitten, want De Duif is een gewilde trouwlocatie. In 2002 opende deze opvallende kerk uit 1857 na 25 jaar gesloten en ‘ingepakt’ te zijn geweest, haar fraai gerestaureerde deuren. Door de weeks wordt de kerk verhuurd voor lezingen, diners, concerten end. Het door ons gerestaureerde meubilair is echter alleen voor heel bijzondere gelegenheden.

Meer lezen ... klik hier >>

 
   De Kleurwinkel eigentijds ...  

Kantoor Essent: kleurconcept met decoraties

 
 


Na een belangrijke bijdrage aan het kleurconcept van het Essent- gebouw kreeg De Kleurwinkel ook de opdracht de wandgrote decoraties op de faciliteiten-units aan te brengen. De door Rescura ontwikkelde digitale sjabloontechniek bracht hier uitkomst. Net als in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. De eerste proef in het Essent-gebouw in Den Bosch is achter de rug. 2500 m2 in 6 verschillende kleuren volgen. Hiernaast het eerste resultaat: eigentijds decoratiewerk met een uitgebalanceerd kleurenspel dat per etage zal verschillen. De etagenamen worden gelijk aan de namen van de kleuren.

 
   Rescura en Metselgoed ...  

Hofstede Meerzigt: restauratie en renovatie

 
 

In de 80-jarige oorlog zaten er geuzen in dit mooie Zoetermeerse buiten (voor Leidens ontzet!), komend jaar kookt topkok Herman den Blijker er. Het kan verkeren. Bij dit grote project voert Rescura het bouwmanagement en komen tal van Rescura-disciplines aan bod.
Eén ervan is Metselgoed, al 25 jaar  onderdeel van Rescura. Deze aannemerstak aan de Rescura-boom restaureerde eerder de fraaie buitengevel van het Gemeentemuseum en delen van het Binnenhof in Den Haag.

De Hofstede is een omvangrijk project in opdracht van Joal Vastgoed. Op het 17e eeuwse landgoed komt het kantoor van de succesvolle Activin Wine Group. Het omvat naast een kantoor een trouwlocatie. Wagenschuur en hooiberg zijn omgetoverd in een prachtig restaurant voor de bekende TV-kok Herman den Blijker.

Meer lezen ... klik hier >>

 
   Rescura in de kerk ...  

Keizersgrachtkerk: kleur- en stuc-upgrade

 
 

Deze kerk werd kort na de bouw in 1888 wel 'de gereformeerde kathedraal’ genoemd. Het ontwerp was namelijk bepaald geen ‘preekschuur’, zoals men de kerken van de gereformeerden in die tijd spottend noemde. Dit gebouw kreeg een rapsodie aan stijlen en een heel eigen vorm. Voorzitter van de bouwcommissie was Abraham Kuyper, die later van 1901-1905 minister-president werd.

De kerk kreeg geen centrale toren, maar twee ranke, kleinere torentjes aan weerszijden van het schip, waarachter dubbele galerijen schuil gaan. Deze kerk uit 1888 wordt vanaf zomer 2006 door Rescura nieuw in de kleur gezet en ook het stucwerk wordt aangepakt. De kerk krijgt een nieuwe kleurbalans. Het kleurconcept is ontwikkeld door liturgisch vormgever Pim van Dijk en Kees Voordouw  was de architect.

Meer lezen ... klik hier >>

 
   Rescura in zomertijd ...  

Concertgebouw verder in het nieuw

 
 


Voor ons is ‘zomertijd’ al jarenlang ‘Concertgebouwtijd’. Sinds 1998 werken we in de relatief rustige zomermaanden bijna jaarlijks aan de voortgaande renovatie en decoratie van de veelgeroemde concertzaal. In '98 werd deze in slechts 3 maanden gerestyled, de jaren daarna de gangen, verschillende foyers, entrees, trappenhuizen en de De Kleine Zaal.

Dit jaar waren de Noordfoyer plus aansluitende gangen op de begane grond aan de beurt en de Museumfoyer op de eerste etage. Net als vorig jaar werden in de foyers op de wanden sjablonen toegepast (in ruitvorm), de plafonds vervangen, kooflijsten aangebracht en een nieuwe verlichting voorbereid.  Het Concertgebouw wordt steeds mooier, volgende zomer gaan we weer verder. Volg deze renovatie ... klik hier >>

 
   Rescura doekrestauratie ...   Van gapend gat naar ... volledig hersteld  

 


Kijk op de nieuwe reportagepagina van de grote plafonddoekrestauratie. U ziet er hoe ontbrekende delen in één van de 6 zwaargehavende doeken worden opgevuld en hoe de beeltenissen op de voorzijde weer als nieuw worden.

Bekijk de nieuwe reportage ... klik hier >>

Printversie van deze nieuwsbrief ... klik hier >>