Rescura op grote hoogte ...  

Plafond Sint Bavo Haarlem gerenoveerd

 
 

2007 begon met het herstel van het vieringgewelf van de Grote of St. Bavokerk. De stuclaag op het plafondkruispunt was door vocht onthecht. Al jaren dwarrelen er schilfers naar beneden! De gemeente besloot in 2006 het probleem grondig aan te pakken. Rescura bouwde in januari een immense steiger met stofdichte werkvloer op 25 meter hoogte. De oude stuclaag werd vervangen door een nieuwe, ademende laag (met idem afwerking) en uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Dankzij digitale technieken konden de 31 fraaie gewelfschilderingen daarna in korte tijd voor 100% worden gereconstrueerd. Verder werden de 18 culotten, de gothische teksten en de wijzerplaat van de torenklok zorgvuldig gerestaureerd. Lees en kijk verder ... klik hier >>

 
    Weer in Concertgebouw!  

Rescura 4 maanden dag én nacht in actie

 
 

Om deze drukke toplocatie én op te knappen én gewoon te laten doordraaien, werken we naast de dagploeg met 17 man ’s nachts aan dit werk. April t/m juli staan in het teken van de renovatie van het gangengebied op de begane grond. Terwijl Neerlands mooiste muziektempel gewoon op volle toeren doordraait! Wat doen we precies? Sloopwerk, schilderwerk, de herplaatsing van de vitrines, en de coördinatie van de nieuwe vloerbedekking, marmerplaatsingen, verlichting en installaties in de plafonds.

Rescura’s verantwoordelijkheden bij de deelrenovaties van het Concertgebouw nemen jaarlijks toe: ook de coördinatie van een groot deel van het bouwkundig werk ligt nu in onze handen. Een blijk van vertrouwen, temeer daar we hier al sinds 1996 jaarlijks actief zijn.

Meer over de totale renovatie ... klik hier >>

 
   Welkom in Stand 301 ...  

Restauratiebeurs Den Bosch: kom langs

 
 

Weet u nog? Twee jaar geleden deelden wij chocolade 'Silberling-afgietsels' uit op de Restauratiebeurs. De digitalisering van de Silberlingcollectie is 2 jaar later in volle gang. Donderdag 19, 20 en 21 april staan we weer op de beurs met talloze andere gemotiveerde vakspecialisten. Ons altijd al eens iets willen vragen? Spreek ons aan, daar zijn dit soort beurzen voor. Als relatie behoefte aan gratis toegangskaarten? Even 070-362 15 55 bellen en wij sturen ze u toe. Tot ziens in Den Bosch.

 
   Rescura: 15 jaar jong ...  

Van ondernemersprijs naar totaalaanpak

 
 


Het digitaliseren van ingewikkelde sjabloonvormen: dat was in1992 de verrassende openingszet van het kersverse Rescura. Beloond met de Haagse Ondernemersprijs. Daarna volgde een gestage groei van de expertise en het aantal disciplines binnen Rescura. Wat gelijk bleef, was de gerichtheid op innovaties in combinatie met pure ambachtelijkheid. Wat ook bleef, was de grote betrokkenheid van het team bij alle fraaie restauratie- en renovatiewerken.

Pak uw agenda en noteer alvast! Donderdagmiddag 31 mei, Amstelkerk, Amsterdam: dan hebben wij onze 15 jaars-receptie bij de start van de Rescura-expositie in de Amstelkerk. Iedereen is welkom. Verder gaan we via bijzondere excursies de komende maanden een kijkje nemen bij spraakmakende projecten van de afgelopen 15 jaar.

 
   Rescura in de vakpers ...  

Plafonds Rapenburg 65 uitvoerig onderzocht

 

Leemstucplafonds zijn zeldzaam. Edwin Orsel voerde een grondige studie uit naar de in 2005 door Rescura gerestaureerde, zeldzame leemstucplafonds in Leiden. In Rapenburg 65 bevindt zich een van Neerlands oudste stucplafonds. In het januarinummer van het vakblad van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond publiceerde Orsel een uitvoerig artikel met veel illustraties n.a.v. zijn studie.

Pdf van dit KNOB-artikel ... klik hier >>
Meer lezen over restauratie Rapenburg 65 ... klik hier >>

     Rescura in steigers ...  

Completer aanbod inclusief steigerbouw:

 

 


Om ons aanbod completer te maken en onze klanten een scherpere steigerprijs te kunnen bieden, heeft Rescura met twee 'steigerpartners' PSB opgericht. PerfectSteigerBouw bouwde dit jaar o.a. de ruim 25 meter hoge steiger in de St Bavo. Van daaruit konden we ook het hoogste punt van het gewelf bereiken: op 29,7 meter. Met de start van PSB kwam er  weer een nieuwe tak aan de mooie Rescura-boom.


Printversie
van deze nieuwsbrief ... klik hier >>

 
    Samen met Boonstoppel  

Kleurwinkel op Internationale Bouwbeurs