1350 geïnteresseerden 'proefden' Silberling

 
 

Op de restauratiebeurs werden 1350 chocolade 'Silberling-ornamentjes' uitgedeeld. De temperaturen liepen (daardoor?) bij onze drukbezochte, kleine stand op tot maar liefst  +40°C!  Maar ons hoorde u niet klagen.  De Silberling-introductie was geïnspireerd en er waren veel interessante gesprekken en kennismakingen. Een prima start. In dezelfde periode voegden we drie rijk geïllustreerde Sliberling-pagina’s aan onze site toe.

Meer over Silberling op onze 3 Silberling-pagina’s ... klik hier >>

 
 

Foyers Concertgebouw totaal vernieuwd

 
 


Na de Grote en de Kleine Zaal van het Concertgebouw verfraait Rescura deze zomer 2 foyers van de Amsterdamse Muziektempel. Het gaat om de Felix de Nobel Foyer en de Franse Foyer, beide op de 1ste verdieping. De wanddecoraties zijn geïnspireerd op oude kantwerk-structuren. Rescura’s digitale sjabloontechniek maakte deze geraffineerde wanddecoraties mogelijk. Evelyne Merkx was verantwoordelijk voor het ontwerp, Antoinette van der Wal werkte haar ideeën verder uit en Rescura nam de taak van een perfecte uitvoering op zich.

Voor uitgebreide fotoreportage... klik hier >>

 
 

Stijlkamers van museale kwaliteit

 
 


Sinds januari werkt de houtafdeling van Rescura aan de restauratie van 4 bijzondere stijlkamers in een groot grachtenpand in Amsterdam. Een zeer afwisselend werk: 2 stijlkamers in neo-renaissance  stijl, 2 in neo- classicistische stijl en een erker in Jugendstil! Houtsnijwerk, het bijwerken van ontbrekende sierdelen, panelen, deuren, betimmeringen ... alles heeft museale kwaliteit. Het neusje van de zalm voor onze houtrestaurator Rob Kooy die hier 75% van het werk doet. Tegelijkertijd is de technische-afwerking van de stijlkamers hyper-modern. De mini-speakers van het dolby surround systeem werden door Rob in een fraai console-ornament onzichtbaar weggewerkt.         

 
 

Professor Tulpstraat weer in oude glorie

 
 


De Professor Tulpstraat in Amsterdam wordt groots onderhanden genomen. De panden 4 en 6 van de joodse diamantair M. Saks hebben 2 stijlkamers in Amsterdamse School Stijl. Architect: Harry Elte. Na de drama’s van WOII wisselden de panden van eigenaar. Nu worden ze door Stadsherstel in de oude luister van 1920 hersteld. Het vele houtwerk in het interieur neemt Rob Kooy onderhanden. In het pand van Delta Lloyd in dezelfde straat herstelde onze schrijnwerker samen met onze decorateurs het trappenhuis met houtimitatie en gemarmerde lambrisering in oude glorie (foto hiernaast).

Meer over houtrestauraties ... klik hier >>
Lees wat Stadsherstel hierover schrijft ... klik hier >>
      

 
 

11 nieuwe site-pagina’s, neem een kijkje!

 
 

Een site is nooit echt af, ook de onze niet. We blijven bijwerken en uitbreiden. Vanaf vandaag staat echter 90% op het web! Neem een kijkje, surf eens rond, en laat horen wat u er van vindt.  Wij blijven onszelf digitaal verbeteren.
Bekijk de vele, nieuwe hoofdstukken ... klik hier >>

P.S.
Rapenburg 65, Leiden
in de vakmedia! Download artikel ... klik hier >>
Bekijk onze eigen Rapenburg 65-pagina ... klik hier >>

 

 

De Kleurwinkel draait warm

 
 

Wat is de Kleurwinkel? Een werk- en inspiratiestudio waar:
• architecten
• opdrachtgevers
• particulieren
zich kunnen oriënteren op materialen en technieken, op alle mogelijkheden van kleur en decoratie. Hier kunt u advies inwinnen, met klanten voorbeelden bekijken, een toegesneden workshop volgen, proeven laten maken, en - zo u wilt - een kleurstyling laten samenstellen. Voor historiserend gebruik, voor eigentijdse ontwerpen.

Hiernaast beelden van de huidige kleurstudio zoals die al volop voor dit doel draaiende is . Een plek waar (soms nog beginnende) kleurideeën worden ‘vertaald’ naar concrete voorstellen, ontwerpen en technieken. Hier zijn we al de verbinding tussen kleurwens en kleuruitwerking – tussen sfeerideeën en concrete uitvoeringsplannen.

Printversie van deze nieuwsbrief ... klik hier >>