Achtergrond Info

Werk in uitvoering: restyling 2 foyers Concertgebouw, zomer 2005

>> Startpagina Projectvoorbeelden
>> Volgende
Pagina 1 van 3Detail van het 'kant-patroon-ontwerp' van de Franse Foyer.
Concept: Merckx + Girod.

>> Klik op de foto voor een pop-up scherm met de gehele afbeelding van    
     dit ontwerp: een totaalbeeld van het ontwerp over 2 muren.   Antoinette van de Wal maakte drie uitwerkingen van het concept op  proefpanelen. Van daaruit werd het ontwerp uitonwikkeld en gedigitaliseerd.
Tijdens de volgende voorbereidingsstap werden de ontwerpen op meters hoge sjablonen overgezet.

U ziet hier in de Felix de Nobel Foyer een rol sjablonen klaar staan en een deels al afgewerkte muur. Links is de verf over de sjablonen aangebracht en zijn de sjabloonvormen daarna verwijderd. In het middenstuk ziet u donkere vormen, daar zijn de sjabloonstukjes nog niet verwijderd.

Het opbrengen van een sjabloon van een levendig deel van het ontwerp
in de Franse Foyer.

Hier brengt Antoinette van de Wal op een speciale wijze 'over het sjabloon' een laag glansverf aan.

Detail van gereed stukje wand: links is het sjabloonwerk verwijderd en alles gereed, bij het donkere randje zit het sjabloonwerk er nog op  en is er nog niet geschilderd.

Het 'platineren' van het plafond boven de kroonluchter in de
Felix de Nobel Foyer

Hier is het platina-vlak helemaal afgewerkt: blinkend en klaar om het licht van de kroonluchters prachtig over de ruimte en het 'glimmende' kantontwerp te verspreiden.

Het eindresultaat mag er zijn. De plafonds van deze foyer waren te laag voor traditionele kroonluchters: vandaar dit maatwerk-ontwerp. De platina-ondergrond is op deze foto's niet goed te zien, in werkelijkheid spelen ze een geraffineerde rol in het geheel en zorgen voor een vergroting van de lichtopbrengst en -verspreiding over de foyer.

Hier het eindresultaat in de hogere Franse Foyer met een goed zicht op het decoratiepatroon. Het levendige van de kantstructuren is hier goed te zien. Klassiek en eigentijds tegelijk.

Klik hier om het ontwerp als pop-up hiernaast te zien. En ... neem er eens ter plekke een kijkje als u weer eens 's lands beste concertzaal bezoekt. In werkelijkheid ziet het toch altijd weer anders uit dan op de foto. U vindt de foyers op de eerste verdieping.

 

 

>> Vervolg werkzaamheden in 2006, pagina 2 van deze reportage

>> Startpagina Projectvoorbeelden
>> Home