Achtergrond Info

Werk in uitvoering: restyling foyer en gang Concertgebouw, zomer 2006

>> Startpagina Projectvoorbeelden
>> Volgende
Pagina 2 van 3

Herkent u het Concertgebouw nog in deze foto? Zo ingrijpend werken kan natuurlijk alleen in de relatief rustige zomerperiode. Deze keer was o.a. de de noordgang met foyer op de begane grond aan de beurt. Hier ziet u die gang, zoals u hem meestal niet ziet. Links de plaatsen waar de vitrines hebben gezeten. Later worden deze 30 cm hoger teruggeplaatst om ruimte te maken voor de marmeren lambrisering. De plafonds van de gang zijn afgedekt om de lelijke steigervloeren aan het zicht te onttrekken: dagelijks werd de gang schoon opgeleverd voor het publiek van de avondconcerten!  Die gingen gewoon door.

Op deze foto is de aparte ronde vorm van de vitrines goed  te herkennen. De noordelijke gang werd van onder tot boven ge-restyled. Die styling is ontwikkeld en wordt geregisseerd door Merkx + Girod en sinds 1998 stap voor stap in het gehele pand doorgevoerd. Van plafond tot vloer worden alle inrichtingselementen vanuit één alomvattend concept vormgegeven.

De originele vitrines werden 30 cm hoger teruggeplaatst boven de nieuwe marmeren lambrisering.

Hier krijgt de foyer een nieuw decoratieconcept. U ziet hier onze medewerkers bezig met het opbrengen van een speciaal voor het Concertgebouw ontworpen decoratiepatroon in goudverf. Daar waar u het wit ziet, zitten de sjabloonvormen nog op de wand en wordt de verf aangebracht. Daar waar u een grijze ondergrond ziet  (midden) is de vorm gereed en zijn 'de sjabloonmallen' verwijderd.

Detail van het ruitpatroon.  Goud op een grijze ondergrond: aan de randen zijn de sjabloonvormen nog niet verwijderd en achter de verwarming (die tijdelijk is verwijderd) moet het patroon nog worden aangebracht.

>

Het eind komt in zicht: van plafond tot vloer is het nieuwe concept toegepast. Wat nog ontbreekt zijn nieuwe kroonluchters, de definitieve vloerbedekking, de nieuwe gordijnen en een deel van het sjabloonwerk. Hier  ziet u foyer en de opgeknapte gang.

De gang en foyer zijn weer als nieuw. In april-mei 2007 worden de gangen van de begane grond aangepakt. Daarvoor zal ook met een nachtploeg worden gewerkt: 10 man overdag, 17 man in de stille uurtjes. Op die manier kunnen alle activiteiten gewoon doorgaan en kan er toch gerenoveerd worden.

 

>> Naar pagina 3 van deze reportage

>> Startpagina Projectvoorbeelden
>> Home