Achtergrond Info

Werk in uitvoering: re-styling garderobe en gang Concertgebouw, zomer 2007

>> Startpagina Projectvoorbeelden
>> Beginpagina

Pagina 3 van 3

 

Sinds zomer 2007 zie je gelijk bij binnenkomst dat de re-stlyling van het interieur op de begane grond al ver gevorderd is. Slechts een enkele foyers en de Spiegelzaal zijn nog niet in de nieuwe stijl. Hier een foto van de  oude garderobe, dus 'voor de behandeling' van 2007.

Resultaat 'na de behandeling'!   Prachtige kleuren, inrichting en belichting en veel meer ruimte-ervaring dankzij het conisch gevormde plafond. De gebogen vormen van de constructie van het bovengelegen podium waren vóór de verbouwing nog onzichtbaar weggewerkt achter een verlaagd plafond.  Dat plafond is weggehaald. Resultaat: ruimtewinst en een veel mooiere plafondvormgeving .

 

Eerste fase van de ontmanteling van  de oude situatie: het verlaagde plafond is gesloopt en de conisch gevormde draagconstructie voor het podium is blootgelegd.  

 

 

Ook aan de brandveiligheid van het gebouw wordt natuurlijk aandacht besteed. Hier ziet u hoe de houten balken van de draagconstructie die niet in het zicht zitten met een flexibele gipsbekleiding zijn ingepakt (stucanet) en met gips verder worden afgewerkt. Dit omdat dit sterk brandvertragend werkt.

Met hetzelfde stucanet kon ook de definitieve ondergrond voor het gebogen stucplafond worden gemaakt. De mooie plafondvorm is hier al goed zichtbaar. Onze stucspecialisten werkten deze ondergrond verder af met een laag maagdelijk wit stucwerk.

Op deze foto ziet u dat in het plafond de verlichting al is aangebracht.  Wat hier nog ontbreekt is de fraaie warmrode kleuraankleding van de ruimte.

.

Ook de aan de garderobe aansluitende gang werd helemaal gerenoveerd: muren, plafonds, verlichting en vloer.

Waar je ook kijkt, Neerlands muziekpaleis ziet er de laatste jaren zeer afgewerkt en goed onderhouden uit. Tot 2010 zal er in de zomerperiode aan de verdere afwerking van de re-styling worden doorgewerkt.