Digitale info in 2005 centraal: schrijf nu in  
  Deze nieuwsbrief is de eerste uit een reeks. Eerst in papieren- én
email-versie, daarna (over ± 3 weken komt de volgende al) hoofdzakelijk digitaal. Want Rescura, hét vakatelier voor restauratie- en decoratie, gaat in 2005 digitaal. We werken aan een mooie, nieuwe site, er komen digitale actieberichten met o.a. uitnodigingen voor bezichtigingen, en de volgende nieuwsbrief wordt een interessant thema-nummer. Deze nieuwsbrieven naar anderen laten sturen (collega’s, geïnteresseerden) kan ook! Graag zelfs. Klik hier >> type het email-adres even in, en klaar.
 
  Restauratie Regentenzaal Den Haag start  
 

Het voormalige Ministerie van Koloniën heeft een Regentenkamer met een fraai gepolychromeerd, 19e-eeuws stijlplafond. Dit plafond vertoont helaas het begin van scheurvorming en verzakking. Het middenvlak is bespannen met beschilderd doek met trompe-l’oeil effect. Dit doek verhult de problemen die eronder schuil gaan. De Rijksgebouwendienst heeft dit gelukkig tijdig ontdekt. Rescura gaat binnenkort via een slimme ‘chirurgische’ restauratiemethode bij dit unieke stukje geschiedenis erger voorkomen en de scheuren onzichtbaar maken. Lees en kijk verder ... klik hier >>

 
  A'dam CS: met infrarood geanalyseerd  
 

Enkele zeer bijzondere muurschilderingen in het Koningspaviljoen van Amsterdam CS zijn de laatste jaren snel achteruitgegaan. Wil je verantwoord en duurzaam restaureren, dan móet de oorzaak van zo’n schade eerst verholpen zijn. Meestal zijn de oorzaken snel en duidelijk zichtbaar, maar niet altijd, zoals in dit geval. Moderne onderzoeksmethoden wierpen verhelderend licht op de oorzaak van de plotselinge problemen. Meten bleek weten. De volgende stap werd gezet. Een cameraploeg volgde de Rescura-aanpak op de voet. Lees en kijk verder ... klik hier >>            

 
  NOS-journaal: Henkesrestauratie Feijenoord  
 

In het Feijenoord Stadion werden bij renovatievoorbereidingen tot ieders verbazing 4 grote schilderingen van Dolf Henkes uit 1937 herontdekt. Ze werden als verloren beschouwd. Onterecht, want ze bleken achter schrootjeswanden en verlaagde plafonds te zijn weggetimmerd! Zwaar beschadigd helaas. Rescura restaureerde de 4 doeken en plaatste deze in alle opzichten opmerkelijke voetbalkunst terug in de koffiekamer. Landelijk nieuws, zo bleek na afronding uit de persreacties.
Lees en kijk verder ... klik hier >>

 
  Nieuw soort decoraties: Rijksmuseum is 1ste  
 

Recent het Rijksmuseum bezocht? Tijdens de grote verbouwing van het hoofdgebouw kunt u namelijk in de Philipsvleugel de fraaie expositie “De Meesterwerken/The Masterpieces” zien. De wanden van deze vleugel kregen een bijzondere, sjieke wandafwerking in sjabloontechniek. Deze door Rescura gerealiseerde techniek biedt eindeloos veel nieuwe mogelijkheden voor inrichters, architecten, stilisten en restaurateurs. Laat u inspireren door deze monumentale techniek en kom eens praten over de mogelijkheden.
Lees en kijk verder ... >>                Mail voor een afspraak >>

 
  'De mooiste stucplafonds van Nederland'  
  Bovenstaande kwalificatie komt uit het blad ‘Monumenten’ dat binnenkort publiceert over de restauratie van Rapenburg 65 in Leiden. Rescura heeft recent deze uitzonderlijke plafonds gerestaureerd. Het oudste plafond, daterend van 1623, is een eenvoudige afwerking van de moerbinten in leemstuc met geometrische middenvlakken. Een eeuw jonger zijn de ontwerpen van Giovanni Battista Luraghi en Carlo Laghi. Aan deze bijzondere ontwerpen ontleent dit pand van het International Tax Center zijn speciale historische status.
Lees en kijk verder ... >>
       Download printversie artikelen >>