Sommige Rescura-onderdelen kregen in de loop der tijd een eigen naam. Zoals bijvoorbeeld De Kleurwinkel.

De Kleurwinkel is een initiatief van Antoinette van de Wal. In 2005 begon zij naast haar andere werk binnen Rescura met de concretisering van haar ‘kleurplannen’. Plannen waar ze al jaren mee rondliep. De komende jaren zal dit vernieuwende concept stap voor stap vorm en  inhoud krijgen.

 

Waarom De Kleurwinkel inschakelen?

Keus is er genoeg.
De kleurenwaaiers worden almaar dikker, de keuzemogelijkheden qua verf en materialen almaar groter.

Maar wat doe je met al die mogelijkheden? Hoe maak je van Ruimte en Kleur een inspirerend geheel? Welke kleuren zijn geschikt voor welke klus? Welke combineer je? Zijn er experts die je de weg kunnen wijzen in die zee van mogelijkheden?

Neem contact op met De Kleurwinkel: daar hebben ze inspirerende antwoorden op deze vragen!

Tel: 070 - 362 15 55,
vraag naar Antoinette of Shirley
E-mail: shirley@rescura.nl

Zaanstraat 82
2515 TN  Den Haag

 

   
De Kleurwinkel stond uitgebreid in het Jubileumnummer van de Residence van november 2007. Nog niet gelezen? Download hem hier en lees meer.        >> Klik voor pdf                               


                                                                   De Kleurwinkel deed mee aan de Internationale Bouwbeurs in februari in Utrecht. Samen met Boonstoppel Verf.

De infoflyer over De Kleurwinkel die we voor die gelegenheid hebben gemaakt, kunt u hieronder downloaden.

Download flyer: >> klik hier voor pdf
   
   

 

De Kleurwinkel

 Antoinette van de Wal restaureert de zeer zwaar beschadigde schilderijen van Dolf Henkes in De KuipKleurontwerp Essentgebouw i.o.v. Architecten Cie. Amsterdam

Uitwerking in Essent-hoofdkantoor Den BoschRealisatie decoratie-ontwerp voor Concertgebouw van Merkx+Girod

De aangebrachte decoraties op de wanden van de foyerUitvoering kleurstudie wanden tentoonstelling Rijksmuseum Amsterdam. Ontwerp: Merkx+Girod.

Historisch kleuronderzoek kerk Andijk: een Gesamtkunstwerk uit de 20-er jaren verstopt onder dikke lagen verf.Stof- en kleuradvisering restauratie kerkvorststoeltjes De Duif, Amsterdam

 

De Kleurwinkel is een veelzijdige broedplaats voor kleurontwikkeling, kleurconcept, en oude en nieuwe kleur- en decoratie-technieken. De Kleurwinkel adviseert, voert uit en ontwikkelt. Net waar bij u de vraag ligt. En altijd op het hoogste niveau: haar werk voor Merkx + Girod in o.a. het Concertgebouw en als restauratieschilder zijn daar de bewijzen van.

Architecten, stylisten, bedrijven en particulieren kunnen bij de  Kleurwinkel terecht met hun kleurvragen en -wensen. Vragen over kleurformats en styling, over decoratie, over authentieke kleuren in historische panden, over materiaal en opbrengtechniek, enz. enz. Bekijk de praktijkvoorbeelden op de foto's links en op de achtergrond-pagina's elders op deze site (zie lijst rechtsonder).

Iedere tijd kent zo zijn eigen kleurenpalet. Bovendien heeft ieder individu zijn eigen individuele kleurenstaalkaart. Antoinette gaat met ruimten en opdrachtgevers op 'kleurontdekkingstocht' om de kleuren en decoraties te vinden die bij ruimte en persoon passen. Unieke trajecten waar kleurkunstenares Antoinette van de Wal het beste van haar vakmanschap kan tonen.

"Het huis en de sfeer die van het gebouw uit gaat vormen het uitgangspunt. Ligt er bijvoorbeeld marmer op de vloer dan kan daar een kleur uitgehaald worden. Vaak onderzoeken we welke kleuren in het verleden op de wanden zaten. De oorspronkelijke keuzes zijn heel belangrijk. Je moet er met respect mee omgaan, maar er in sommige situaties ook mee durven spelen. Het komt voor dat we in samenspraak met de opdrachtgever onderzoeken, wat je met oude decoraties in deze tijd nog kunt doen en daar verantwoorde keuzes in maken."

Van de Wal is opgeleid als decoratieschilder. Ze woonde onder meer in Engeland en Noorwegen.‘In Noorwegen heb ik mijn kleurgevoel pas echt ontwikkeld. Noorwegen wordt sterk bepaald door de natuur. Heel kleurrijk met vele groenen en de kleur van ossenbloedrood op de huizen. Zoals eskimo’s vele witten hebben, zo hebben Noren veel grijstinten. Die variëteit in grijs zie je nog altijd terug in mijn werk. Iedereen heeft een eigen innerlijk kleurenpalet. Ik maak daarom ook al mijn kleuren zelf.’ En met haar kleurenadvies helpt Van de Wal mensen ook om hun ideale rood of blauw te bepalen.

Bij historische panden kan een gedegen kleuronderzoek vooraf veel moois uit oude tijden bloot leggen. Antoinette van de Wal spoort niet alleen met veel toewijding en precisie de originele kleurnuances op, maar kan deze in nieuw op te brengen verven weer exact ‘terugmengen’. Dus niet beperkt tot de staaltjes van de 21ste eeuwse kleurwaaiers. Zonodig vult ze met veel inlevingsvermogen de oorspronkelijke kleuren aan met bij die tijd en stijl passende nieuwe kleuren en kleurnuances. Dankzij jarenlange ervaring met belangrijke, grote schilder- en decoratierestauraties kunt u rekenen op waar vakmanschap, op de ideale mix van 'Kennen' en 'Kunnen'.

Kleurmakers-van-naam participeren in het Kleurwinkel-concept. Omdat zij de toegevoegde waarde van dit concept erkennen. Eén van die gerenommeerde kleurmakers is Caperol, een kwaliteitsfabrikant van tal van bijzondere bouwafwerkings-producten. Een tweede partner is Boonstoppel Verf, gespecialiseerd in restauratieprojecten. En ... er zullen zeker meer partners-van-naam volgen.

Activiteiten Kleurwinkel:

  • kleuradvies
  • kleurconcepten
  • decoratie-ontwerp:
      historisch en eigentijds
  • decoratie-uitvoering
  • decoratie-techniek
  • historisch kleuronderzoek
  • innovatieve oplossingen
  • workshops

 

Volgende pagina  >>
Vorige pagina  >>
Overzicht / home   >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
"));