Rescura: passie

 

Schoonheid brengen en behouden, dat is de passie van Rescura. Of het nu gaat om historische  stucplafonds, kunstig gesneden hout-ornamenten, of eigentijds decoratiewerk. Rescura wil het Eigene, het Specifieke en het Historische weer toekomstperspectief geven. In vorm en kleur. In  materiaal, uitvoering en uitstraling .

Restauratie dankzij innovatie
De Rescura-aanpak combineert het oude ambacht met  een eigentijdse innovatie-gerichtheid. Dankzij die aanpak kregen we de vraag om de oudste plafonds van Nederland, één  van 's werelds meest geroemde concertzalen en de rijkst gedecoreerde bioscoop van Nederland te restaureren. Het re-vitalisering van dierbaar cultureel erfgoed, dat is waar Rescura voor gaat. Een spectaculair voorbeeld van innovatie is de plafondconservatie van de Sint Gerlach-kerk in Limburg. Daarnaast timmeren we ook conceptueel aan de ‘vernieuwingsweg’: bijvoorbeeld met de ontwikkeling van De Kleurwinkel.  

Digitale technieken: voor historisch en modern werk 
De openheid voor vernieuwing heeft Rescura in1992 een vliegende start bezorgd.  Als eerste integreerden we de computer in het vak. Met een digitalisering van de sjabloneringen die grote en - tot dan toe - onbetaalbare restauratieprojecten ineens  haalbaar maakten. Pilot was de Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen Kerk in de  Elandstraat te Den Haag. Projecten konden veel korter een efficienter worden aangepakt, zonder verlies aan kwaliteit, in tegendeel zelfs. Steeds vaker werken we ook eigentijdse decoratie-ontwerpen met digitale sjablonering uit. Inclusief de ontwikkeling van kleurconcepten etc. Recent bijvoorbeeld in het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch.

Betrokken, pragmatisch en resultaatgericht
We zijn trots op onze projectenlijst. Ze toont dat Rescura kan waarmaken wat het belooft. In het grote en in het kleine werk. Een betrokken, resultaatgerichte en pragmatische aanpak  zijn de peilers onder mooie, inspirerende resultaten.


• Boven: restauratie van de sjabloneringen van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Elandstraat in Den Haag. Het werk waarmee Rescura in 1992 de eerste grote, en vernieuwende stap in de wereld van de restauratie zette.

• Metselgoed is het aannemersonderdeel van Rescura. Gevels, daken, verbouwingen, Metselgoed, maakt het goed. Hieronder de complete renovatie van een particulier pand aan de Veenkade in Den Haag. Alles werd aangepakt, alles is als nieuw! het werd een woon-werk pand.

• U kunt ons ook vaak aan het werk zien bij kerken. Hier ziet u de Duitse Kerk in Den Haag waar wij al het binnnen en buiten onderhoud deden. Op de foto een uitsnede de beschadigde decoraties van de toren. Het is nu weer puntgaaf en kan weer jaren mee.

 

 
 Egbert Reitsma's
schilderingen als nieuw
, klik op plaatje


Stijlkamer
Beverwijk , klik op plaatje

Mooie projecten
uit 2012, klik op plaatjeRestauratie Regentenkamer
,
Pest en Dolhuys, Haarlem
, klik op
plaatje

Rescura zat in
2010 in jury
TV-programma
SBS6. De
gelukkige won
1 miljoen
restauratie-euro's.

Bekijk de promofilm
>>
Klik hie
r.


>>
lees verder
Zwaar gehavende stijlkamer komt in Rescura-ateiier stukje bij beetje in oude luister terug!>> lees verder