Onze afdeling stucadoors boogt op 25 jaar ervaring in stucadoors- en restauratiewerk. T. Bleijenberg Stucadoors werd 1992 onderdeel van Rescura: een geheel van bedrijven met een totaalaanpak voor restauratie, renovatie, bouw en decoratie.

Leiding en aansturing liggen bij het Rescura-management. De gespecialiseerde stucadoors hebben een zeer brede restauratie-ervaring en meegewerkt aan zowel kleine als grote top-restauraties.

Rescura Stucadoors

Overzicht van het vele te restaureren stucwerk in de Keizersgracht, Amsterdam (2012)


Plarfondreconstructie in Atelier waarna het geplaatst wordt op ude plek, Vrijmetselaarsloge, Vondelstraat AmsterdasmDetail van een gerestaureerd stucornament in de 'lantaren'  van het Oude Stadhuis van Den Haag.Stucwerk is echt ambachtelijk handwerk. Ervaring, kennis, toewijding: alleen als alles klopt bij de uitvoerende vaklieden krijgt het eindresultaat echt klasse.Prachtig stucwerk op een plafond in een huis op het Rapenburg in Leiden. Rescura heeft daar ook zeer oude leemstucplafonds gerestaureerd waar historische studies aan zijn gewijd.Prachtige plafonds kunnen volledig verminkt raken. Toch kan het altijd hersteld: via reconstructie, bijwerken of herplaatsing.

 

 

Voor restauratie-stucwerk op het hoogste niveau. Maar ook voor gewoon schadeherstel, preventief onderhoud en het aanbrengen van nieuwe, historiserende plafonds van bijzondere kwaliteit. We werken voor particulieren én professionele opdrachtgevers.

Als de gebruikelijke oplossingen geen uitkomst bieden, gaan wij op het puntje van de stoel zitten. We zien het als een uitdaging om daar verder te gaan waar anderen stoppen. Op een verantwoorde manier. Zo kon voor de Sint Gerlachuskerk in Houthem een compleet nieuwe oplossing ontwikkeld worden voor het bizarre '5222-schroeven-probleem' van dit zeer kwetsbare plafond (lees hierover verder).

Wij verzorgen grote stucwerken, maar ook kleinere werken die net zoveel aandacht verdienen. Voor stucwerk bij particulieren én professionele opdrachtgevers.

Werkzaamheden:

  • Historisch vooronderzoek
  • Restauraties
  • Schadeherstel
  • Reconstructies
  • Nieuwe plafonds in historische stijl
  • Innovatieve hersteloplossingen


Tel: 070 - 362.15.55Volgende pagina  >>
Vorige pagina  >>
Overzicht / home   >>

 

 

 

 

 
"));