Rescura: passie

 

Schoonheid brengen en behouden, dat is de passie van Rescura. Of het nu gaat om historische stucplafonds, kunstig gesneden hout-ornamenten, of eigentijds decoratiewerk. Rescura wil het Eigene, het Specifieke en het Historische toekomstperspectief geven. In vorm en kleur. In materiaal en uitvoering.

Grote én kleine werken, voor particulieren én professionals
Op deze site veel over mooie hoogtepunten van Rescura. Projecten van naam en faam. Daarnaast werken we al jaren met evenveel plezier en aandacht aan kleinere restauratieprojecten. Daaronder vele voor particulieren. Scheuren in plafonds, beschadigde decoraties, herstel van ornamenten, kleine kleuronderzoeken of kleuradviezen: iedere klus krijgt de bij het werk passende aanpak.

Restauratie dankzij innovatie
Kenmerkend voor Rescura is de totaalaanpak, zonodig vanuit meerdere disciplines. Daarnaast de combinatie van het oude ambacht en een eigentijdse innovatie-gerichtheid. Dankzij deze mix kregen we de vraag om de oudste plafonds van Nederland, één van 's werelds meest geroemde concertzalen en de rijkst gedecoreerde bioscoop van Nederland te restaureren. Het re-vitalisering van dergelijk dierbaar cultureel erfgoed, dat is waar Rescura voor staat. Een spectaculair voorbeeld is de plafondrestauratie van de Sint Gerlach-kerk in Limburg. Ook conceptueel timmeren we aan de ‘vernieuwingsweg’: actueel zijn de ontwikkeling van De Kleurwinkel en het uitwerken van  het Silberling Concept.  

Vernieuwende sjabloontechniek

De open houding voor vernieuwing heeft het bedrijf in1992 een vliegende start bezorgd. Als eerste integreerden we de computer in het vak. Met een nieuwe sjabloneringstechniek die grote en - tot dan toe - onbetaalbare restauratieprojecten ineens haalbaar maakten. Pilot was de Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen Kerk in de Elandstraat te Den Haag. Maar ook bij compeet nieuwe wanddecoraties zoals de Philipsvleugel van het Rijksmuseum gebruiken we deze techniek. Steeds vaker werken we ook eigentijdse decoratie-ontwerpen op deze manier uit. Inclusief de ontwikkeling van het kleurconcept. Zoals bijvoorbeeld in het hoofdkantoor van Essent.

Betrokken, pragmatisch en resultaatgericht
We zijn trots op onze projectenlijst. Ze toont dat Rescura kan waarmaken wat het belooft. In het grote en in het kleine werk. Een betrokken, resultaatgerichte en pragmatische aanpak zijn de peilers onder deze inspirerende resultaten.


• De restauratie van de sjabloneringen van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Elandstraat in Den Haag. Het werk waarmee Rescura in 1992 de eerste grote, en vernieuwende stap van digitale sjablonen in de wereld van de restauratie zette.

• Metselgoed is het aannemersonderdeel van Rescura. Gevels, daken, verbouwingen, Metselgoed, maakt het goed. Hieronder de complete renovatie van een particulier pand aan de Veenkade in Den Haag. Alles werd aangepakt, alles is als nieuw! het werd een woon-werk pand.

• u kunt ons ook vaak aan het werk zien bij kerken. hier ziet u de Duitse Kerk in Den Haag waar wij al het binnnen en buiten onderhoud deden. Op de foto een uitsnede de beschadigde decoraties van de toren. Het is nu weer puntgaaf en kan weer jaren mee.

 
 

>> lees verder


Uitgevoerde werken in 2012, klik op plaatje

In uitvoering in 2013, klik op plaatje


Restauratie Regentenkamer, Pest en Dolhuys, Haarlem, klik op plaatje

>> lees verder


>> lees verder